Garp

Såhär ser våran vecka ut just nu, blir nog några ändringar osv, man jaja


Resultat från Vetlanda!

Resultat från Vetlanda! :)
Karin Eckert & Roeland fick 59% i både förklassen och lagklassen.
Emma Johansson & Nicaros fick 60% i lag klassen, hon hann inte dit till sin förklass :( 
Therese Gustavsson & Caspino fick 59% i både förklassen och lagklassen.

På vägen till Vetlanda ringer telefonen, Emma Johansson har fått punka. Hon stog på i en bussficka utanför Vetlanda, på en 90-väg. Så vi åkte dit för att hjälpa till. Det hela slutade med att vi lastade ut båda hästarna mitt ute på vägen, för att sen koppla om transporterna och sen lasta in båda hästarna i Emmas transport. Det blev Karins bil, Emmas transport och hästarna ståg tillsammans. Emmas bil och Karins transport fick stå kvar vid busshållsplatsen tills vi åkte hem på kvällen. Det slutade ju bra, dock stog vi mitt ute på vägen och lastade ut och in hästar när Emma skulle rida sin förklass. Så den missade hon, och fick rida lagklassen direkt. Men det gick också bra! :)

Ingen som missat hoppas jag?

Ingen som har missat att det är idag man ställer om klockorna va? Klockan ska vridas en timme bakåt.
Jag vet inte varför man gör det, men jag tycker att det är helt onödigt! o:


Garp - 31 oktober

Vila <3

Svar på kommentar

elin om Hopp-träning!:
guuud va kul!
ni är så fina tillsammans :)
<3

 Svar :
 tack bby <3
 som du och million då :*

Imorgon..

..åker jag med karin till vetlanda, finalen av (?) hästallsvenskan i dressyr! Det har gått så bra för hakarps laget så nu är det final som gäller! Therese ska låna en av jonnas hästar, eftersom att betty vilar nu. Så det ska bli jättespännande att se! :D
Kameran är med, men tror att det är inomhus ändå, så blir nog inte så mkt bilder :p

Garp - 30 oktober

Idag red jag ca. 20 min i ridhuset. Gick inte bra alls! Garp var hård i munnen, pigg, stark och ja, you get it. Gick inte att göra någonting. Jag red uruselt, och var inte på humör alls. (N)

Hopp-träning!

I torsdags hopp-tränade jag för jonna. Det gick jättebra!
Jag har tänkt att brja om på nytt med hoppningen, börja från början. Lära mej grunderna för att sen sakta men säkert börja höja lite. Men jag ska lära mej att rida honom på rätt sätt innan vi höjer och tar det mer på "allvar". Nu ska vi bara ha det kul! :)

Vi tränade på galoppombyten, och hoppade sen en liten bana på 6 hinder. Vi började på jätesmå hinder, bara galopperade över och hittade "hopp-galoppen". Till sluta låg enkelhindrena på typ 65 och kombinationen på 70. Jag är jättenöjd! Vi hade ett bra flyt, bra galopp och fina språng på nästan alla hinder.


Äntligen!!

Äntligen höstlov!!
Och niorna på min skola har prao i två veckor efter lovet, så slipper skolan i tre hela veckor! :'D
Så nu tänkte jag passa på att skriva om de senaste dagarna jag har ridit. Det är även en ny design på G!

Svar på kommentar

Anonym om Höst-bilder:
Jätte fina bilder:) hur stor är Garp??

svar : Tack så mkt!! :'D
 Han är slutmätt till 1,46 , men jag tror att han är ca. 1,45 nu :)
Tack för kommentaren! :)

Plugg,plugg&plugg

Det är väldigt mycket i skolan just nu. Två musik-prov, ett no-prov och matte-prov. Vi har också flera olika anlämningsarbeten som ska in, - argumenterande text, krönika, bildanalys och ett geografiarbete om Australien. Så just nu går all tid till stallet och plugg, bloggen hinns liksom inte med.

Bloggen

Jag drar igång bloggen nu igen, dock kommer jag att försöka att inte känna någon press att behöva uppdatera så mycket. Det är faktist min blogg och jag gör vad jag vill med den. Skriver vad jag vill, och uppdaterar som jag vill.


Svar på kommentar

Rebeccah ((: om Höst-bilder:
Vad snygg! (:

svar: Tack!! :'D

Svar på kommentar

elin om <3:
min underbara vän, finns alltid för dig älskling (L)

svar :
du är allt älskling (L)
hand i hand livet ut'

<3

Som ni kanske märkt har det inte blivit mycket uppdatering det senaste. Går inte in på detaljer här, tar det privat om det är något.  
Försöker hålla mej sysselsatt hela tiden, så det blir inte mycket tid över till bloggandet. Men vi får se när jag sätter igång ordentligt igen. Ska försöka hitta lite mer blogglust så blir inläggen roligare och mycket bättre uppdatering!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Jag älskar verkligen er som försöker finnas där för mej. 
Ni är guld värda! 

Garp - 16 oktober

Ridningen -


Garp - 15 oktober

Vila <3


Stan

Idag åkte jag och mamma in till stan för att köpa presenter till syster som fyller år på söndag. Hittade allt jag skulle ha, så nu är det fixat. Sen åkte vi till hööks och jag fick min älskade mössa :D


Uppdatering

Har precis kommit hem från stallet och ska strax iväg igen. Karin hämtar mej om 10 min så ska jag upp till henne så hon kan hjälpa mej med matten. Toppen! 
 

ääälskling!


Svar på kommentarer

Lucas om ?:
Hejsan, vad göres idag då? :P

Svar : Hahah, inget alls faktist (:
Själv då ? ;)
   
nora om ?:
Ge dig nu elin, du vet ju att jag skulle iväg. Klart jag vill skicka men jag hann ju inte..? :) <3
typ moget att skriva sånt på internet också (Y)

Svar : Vem är det som är mogen ? Det tog 5 dagar, hade du velat hade du kunnat göra det. Lägg ner nu (Y)
   
Elin om 03.15:
Jättefin profil bild, är det din egna häst?
jättesöt :D

Svar : Nej, det är inte jag som äger honom, det är jonna friman som gör. Hon är 21 och har fullt upp med alla sina andra tävlingshästar, träningar och tävlingar. Så jag har en sån tur att jag får ha honom 7 dagar i veckan! Tack!! :'D

Höst-bilder

Nu har nora skickat bilderna iaf, så varsågoda :'D
Foto : Nora Christiansson




















Hööks

Hööks har fått in en massa rosa saker som stödjer forskningen om bröstcancer. 10 procent av priset går till rosa bandet kampanjen.


Själv älskade jag den här mössan!
Finns på hööks för 39 :-



Garp - 13 oktober

Ett kort dressyrpass i ridhuset och sen skrittades han av ute. Han var väldigt stel och hård i munnen, så det gick väl inte så bra. Men sånna dagar har de flesta, så vi tar nya tag tills imorgon.


Garp - 12 oktober

Idag skrittade jag och garp ut en liten sväng. Red hårt igår, och blir troligtvis ett dressyrpass imorgon, så det blir perfekt. Invigde vinterkläderna idag också. Fan, det är snart vinter :(

Karin..

..kommer snart och hämtar mej, så hänger jag med henne till eksjö när hon ska tävla. Elin, nora och carro hänger också med.  




m i n   e n g e l   m i n   e n g e l   m i n   e n g e l '


?

Blir tydligen inga bilder idag, nora vill inte skicka. Men vi får hoppas att det blir några imorgon...

Garp - 9 oktober

Red uppe på fältet idag, det gick skiiiiitbra!
Jag har inte lyckats komma tillbaka till det vi hade innan han började hålla på. Men idag släppte allt! Högervarvet har aldrig gått innan, men idag funkade det i alla gångarter. Han var väldigt stel och hård i vänstersidan, men det släppte fram mot slutet. Det kändes jättebra idag. L y c k a.
Nora var med och fotade, kommer jääääääätte fina bilder sen när hon har skickat. (:

03.15

Gött! -.-

Plugg,plugg&plugg

Idag har hela dagen gått åt till att plugga, så knappt något annat har hunnits med. Vi har sjukt mkt i skolan just nu, så ska försöka göra något vettigt av det. Tills imorgon har vi till exempel no prov, en stor inlämningsuppgift där en massa ska finnas med. Det tog mej hela dagen att göra klart. Fick en liten paus då jag åkte till stallet med elvira, superkul! Jag red en sväng uppe på fältet, elvira tog några kort som kommer upp sen. Hon hoppade upp och red en stund i slutet. Skitfina!
Är inte alls på blogghumör idag, men vi får ta nya tag imorgon och se om det kan bli något vettigt av det då ist.


Studiedag

Idag har vi studiedag, g ö t t!  
Jag ska passa på att plugga en stund, och sen ta eftermiddagen att mysa med garpisen (L)
Jag ska se om jag kan rida ut idag, blir i såfall första gången själv efter att han började hålla på. Vi får se hur det går, skriver senare.

Fick bli en gammal bild på oss (:
pussss :*

Hopp-träning!

Hopp-träning för Jonna Friman idag!
Första hopp-träningen på jättelänge, tror det blev 15 veckor.. Jag har tappat väldigt mycket, så vi får ta det lugnt i början. Men jag hoppas på att vi kan komma tillbaka till där vi var i våras/somras och sen kanske komma ännu längre. Men just nu ska jag inte ha några mål, bara ha det kul och inte ta det alltför seriöst. 

Såhär hoppade vi idag (Y)
 



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Jonna och loppan på alla bilder!
Så fina :*








Bilderna är tagna från hennes blogg, hoppas det var okej! :)


Garp - 4 oktober

Idag blev det ett pass på fältet tillsammans med jonna.  Jag har ju bara skrittat sen han vaccinerades, så vi tog det bara lite lugnt. Bara längde tyglarna och lät honom galoppera på i sitt tempo, skitmysigt!



Garp - 3 oktober

Garp har vilat i tre dagar, så jag satsade på en lugn mysig uteritt. Emelie hängde med och gick, fotade och hjälpte till :'D. Det är hon som tagit alla bilder btw.
Garp skötte sig jättebra, några små ryck ibland bara. Han var väldigt hård i munnen och ville inte böja osv, men det får man ta efter tre dagars vila! Ponnyn är B Ä S T iaf!! :'D



I will love you,
until my heart stops beating'

Hiss och diss!



- Charlies rean! Charlies stora höstrea som var i helgen. Rear ut skitmycket och till väldigt bra pris verkligen. Jag var där alla tre dagarna, haha. 
- Vinterjackor! En tjock vinterjacka är ett  måste detta året, både en till stallet och en till vardags. Det är både snyggt och väldigt skönt med stora jackor.  
- Lyckade ridpass. Det känns så bra efter ett lyckat ridpass, när allt bara funkar. Humöret går upp till topp!


- Skolan, AD!! Så sjukt mycket läxor, prov och andra uppgifter ska hinnas med.
- Att inte hitta det man vill ha, ex. någon snygg jacka. Fan vilket tjat det blev om jackor nu då x)
- Höga priser! Så sjukt irriterande att hitta något fint som man vill ha, men sen se priset och bara få drömma om att köpa det. Hah!

OKTOBER?!!

Såg nu att det har hinnit bli oktober, OKTOBER?!!
Det var ju nyss sommar och varmt! Alltså kommer vintern snart, ursh!!

Garp - 2 oktober

Garp får vila idag med, det mår han nog bara bra av. Imorgon ska jag iaf skritta honom, får se om det blir ut en sväng. Vi får se! (:

Igår..

..efter att jag kom hem från stallet kom idas familj och hämtade mej så hängde jag med dom hem och sov där. Idag tävlade hon, óch jag hände med och fotade lite. Det blev inte alls några bra bilder, bättre lycka nästa gång!