Snabbisss

Ikväll ska jag försöka att hålla mig borta från datorn, en kompis ska sova här. Imorgon siktar vi på att åka till stallet tidigt, om vi kommer upp. Det återstår att se..


Garp - 25 januari

Red ut ca. 40 minuter :)

Träning

Vi stryker ett streck över träningen idag, ursh!


Just nu..

..är Garp okej. Jag ska upp och skritta och trava honom lite lugnt. Än är inte faran över..
Jag ska skriva ett inlägg om det som hänt, får se när det blir. Får se om jag orkar idag, annars kommer det upp någon annan dag.


:'/

Nu har jag vart uppe i stallet och kollat till älsklingen. Det var värre än jag trodde.. Jag hoppas att han klarar sig, annars vet jag inte vad jag gör.. Jag åker upp sen igen och kollar till honom. <3

Fredriksbergs Garp <3
Älskling, du är allt! (L)

?

Som sagt så spökar mitt internet rätt mycket nu.. Jag hade gjort en likadan bild fast med min dressyr outfit. Tyvärr vill inte den bilden komma upp här på bloggen. Tråkigt, men så är det ibland. Aja, ni fick en bild i allafall! :)


Låter bilden tala för sig själv


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dessa boots från Professional's Choice skulle inte sitta helt fel. Skulle vara superfint till marin/bruna outfiten.
Finns här


:/

Jonna smsade mig för en stund sen, Garp hade tagit sig ut ur boxen och käkat torr betfor inatt. Han mådde inte så bra när de släppte ut hästarna, men Kinna (och Jonna) är ju i stallet hela dagen. Dom märker ju om det är något som inte är som det ska. Det känns väldigt skönt i allafall!
Jag hade tänkt att åka upp senare i eftermiddag, men nu tar jag nästa buss i stället. Han ska skrittas om han är bättre, jag får se när jag kommer upp. Uppdateringen blir nog inte så bra idag.. :/ <3 
Nu låter det som att vi har öppna boxdörrar och en påse betfor utanför, men så är inte fallet! Antingen så glömde någon att "låsa" hans boxdörr med "haspen" när de släppte in / gav hästarna kvällshö honom igår. Eller så har hans "fönster" till boxdörren vrit öppen, och han har helt enkelt lyckats öppna haspen och sen putta upp dörren och kunnat ta sig ut. Havren står i den andra delen av stallet. För att ta sig dit ska man gå igenom en dubbeldörr som ska vara "låst" med ett band som är knutet i båda dörrarna. Det bandet hade nog någon glömt att knyta, alltså har Garp öppnat dörrarna och tagit sig in. Det skulle inte förvåna mig och han först har öppnat sin boxdörr, sen öppnat dörrarna till fodret och sen hittat havren. Ingenting förvånar mig längre med den hästen! <3

Dressyr-träning, pictures

Mamma fotade mig lite på dressyr-träningen i söndags. Har inte fått upp bilderna p.g.a mitt internet, men nu lånade jag pappas dator så kan jag slänga upp dem lite snabbt.


Framridning ;p








Höhöh, vi tittar på Garp och ignorerar min sits..


>.<

Ah! Jag blir så trött på det här! Jag har gjort iordning lite olika saker i photoshop som jag hade tänkt att lägga upp här. Men nu funkar det inte att lägga upp bilder, det blir precis likadant som när man ska försöka kryssa ett fönster. Det kommer upp en ruta som säger att mitt internet inte fungerar så fort jag försöker lägga upp en bild! Därför är inläggen väldigt tråkiga nu, jag har heller inga nya idéer. Hade ju tänkt att lägga upp olika outfits, har även gjort iordning bilderna från min dressyrträning för några dagar sen. Åååååh!

Höhö

Hovslagaren var här i morse och slog på Garps sko. Efter det släppte jag honom i ridhuset en stund. Då blev det fart på honom kan jag lova!
Något jag har funderat på är att Garp knappt har tappat en sko på 10 år, nu har han tappat två skor på en vecka. Det är inte på samma hov, vilket känns bra. Men jag förstår inte varför, det kanske bara är en slump.. Vad vet jag?

Tappsko

Som ni säkert redan vet tappade Garp en sko i mitten av förra veckan. Hovslagaren kom på fredagsmorgonen och slog på en ny sko. Jag red tre dagar, fjärde dagen (i onsdags) jag skulle rida upptäcker jag att han har tappat en till sko. Förra gången var det höger fram, nu vänster. Skönt det i allafall.. Så nu är hovslagaren bokad igen, hon kommer imorgon. Precis en vecka efter förra gången. Det är skönt att hoven är såpass fin i allafall. Ingen ide att sko om alla hovar heller, det är 3,5 veckor kvar. Gaaaaah!

Svar på kommentar

Hanna <3 om Svar på kommentar:
kanske typ "den som har mest rätt på dom här frågorna"
eller nåt annat :) :) :D
hihi..
/Hanna

Svar: Jag ska försöka hitta på något! :)

Garp - 18 januari

Hopp-träning för Jonna

Internet-strul...

Anledningen till den dåliga uppdateringen är att min dator har blivit knäpp. Jag vet inte vad det är, ingenting funkar. Man kan t.ex. inte kryssa ner flikar/internet sidor. Det står att internet har slutat att fungera, fast att allt annat som har med internet att göra fungerar. Massor av andra "små-saker" kommer upp överallt och det går inte att göra någonting.
Jag hade skrivit ett långt inlägg tidigare idag, men dum som jag var så klickade jag på facebook-fliken, och vips så försvann allt. Ursh var irriterande! Ingen som haft samma problem?

Garp - 17 januari

Uteritt, pigg ponnybus!

Svar på kommentar

Hanna <3 om Dag 10:
Kan du göra en tävling? :) :) Din blogg är jättefin =)
Kram
Hanna

Svar: Hehe, du får komma med förslag på någon tävling man kan ha :)
Tack! :'D

Garp - 15 januari

Efter tre dagars vila p.g.a tappsko var det äntligen dags att ge sig ut i snön. Vilken energi ponnybus har! Han var så pigg att han inte visste vad han skulle göra av sig själv! Så fort jag snuddade vid magen på honom så sköt iväg som en kanon.. x) I traven hade hen ett sånt steg! Han verkligen ville fram, han verkligen längde steget. Han var superfin i munnen och väldigt lätt att korta upp. Han Han gjorde riktigt fina skänkelvikningar! Gjorde även några öppnor, slutor, ökningar och samlingar. I galoppen var han lika fin som i traven. Gjorde några skänkelvikningar som också funkade jättebra. Riktigt fina ökningar och samlingar, vi galopperade nästan på stället! Idag var han väldigt pigg, men energin användes på rätt sätt. Han drog inte iväg som en blådåre, utan utnyttjade energin och jobbade på riktigt bra!
Sen avslutade jag med lite trav i ridhuset, gick helt okej. Han slappnade av riktigt bra, vilket var syftet med passet. Ja, det gick jättebra helt enkelt! :)


Dag 10

Mina drömmar

Jag försöker att inte ha så höga drömmar och framtidsplaner... Garp är ju så pass gammal och man vet aldrig hur lång tid man har kvar tillsammans. Men självklart har man ju drömmar. Jag vill ha så roligt som möjligt, ponnytiden ut, så länge Garp orkar. Jag siktar på att ta grönt kort och sen komma ut på lite lokala dressyrtävlingar. Kanske högre, men det är det jag siktar på just nu. Jag har det väldigt jobbigt med nervositeten, jag blir nervös bara jag tänker på ordet tävling. Jag är nervös innan träningar, ja, mest hela tiden. Så jag ska försöka att bara ha roligt, inte ta det på fullaste allvar. Det är svårt, men det är något jag kommer att kämpa för. Det är nog också en av mina drömmar. Kunna tävla, träna och annat utan att vara så fruktansvärt nervös.

Dag 9

Mitt favoritminne
Det finns så många, men om jag nu måste välja ut ett så blir det nog när jag och en kompis hade med hästarna till min sommarstuga i somras. Vi hade hästarna nästan precis utanför huset, massor av fält att rida på, en sjö att bada i när vi ville. Vädret var kanon mestadels av tiden, vad kan man förvänta sig av en svensk sommar..? Det fanns sjukt mycket fina ridvägar. En kväll red vi ut berbacka, vi kom till ett ställe där fält bredde ut sig på båda sidor av vägen. Vi tittade upp, och gud vad fint det var! Solen hade precis gått ner, så himlen var helt orange. Då såg vi att det satt en regnbåge på den orangea himlen. Gud så vackert! Vi satt barbacka, släppte tyglarna och lät hästarna galoppera i den takt de själva ville, vi höll varandra i handen och bara njöt! Hästarna galopperade fortfare och fortare, men vi höll fortfarande varandra i handen, i solnedgången... Den känslan är helt obeskrivlig!
Vi badade mycket med hästarna, och dom älskade det! Vilken häftig känsla det är att simma med en häst för första gången. Åååååh, det är något jag aldrig glömmer!
Det här är något jag aldrig kommer att glömma, aldrig.













Åååååååh, vilka minnen! Gud vad jag längtar tillbaka! :'D

Idag..

..kom hovslagaren och slog på Garps tappsko, toppen! :)

Bloggtävling!


http://carlssonpataket.blogg.se/ - bra blogg med mycket bra uppdatering
www.chevalridsport.se - underbar sida med jättebra saker

Garp - 14 januari

Vila p.g.a tappsko

Dag 8

Fick lite olika förslag på vad jag skulle skriva på dag åtta. Men jag väljer ut det jag helst vill skriva om. Eftersom att detta främst är en hästiniktad blogg så skriver jag om de två hästrelaterade ämnen jag fick in.

Börjar med att skriva om den första hästen jag red. Första hästen jag red var en maxad d-ponny vid namn Northon. Honom red jag några gånger på s.k. knatteridning, med ledare. Hehe..

Sen fick jag också in en fråga om jag kunde skriva om mitt första minne med Garp. Hehe, ursh.. Jag red ut på en 22årig pigg ponny, som dessutom hade vilat ett halvår. Ursh, så fort jag ville trava så stack han med mej. Och när vi vände hemmåt blev han så pigg att jag inte kunde hålla honom. Nora fick då hoppa upp istället och jag fick rida på hennes ponny tillbaka till stallet.
Men jag tänkte att "alla" älskar det här med hästar om man bara ger det en chans. Så jag gav inte upp. Jag red honom mer och mer, lärde mej mer och mer.

Ja, det blev små korta texter. Hehe..

Dissar

Nu blir jag riktigt arg på blogg.se. Ingenting funkar ju! Just nu går det inte att lägga upp bilder över huvud taget. Det tar tid att komma in på andra bloggar, det tar tid att logga in, ibland försvinner hela designen osv. Gud vad trött man blir! Det brukar funka jättebra med blogg.se, men nu det sista har det varit mycket strul. Så detta blir en lite konstig diss, men jag tänker dissa blogg.se. Hahah

(Nu gick det att lägga in en bild xD)


Garp - 13 januari

Vila p.g.a tappsko

Dag 7

Min favorit grej i stallet

Hmm.. Den här var svår. Garp är ju favoriten i stallet, men är han en grej? Annars är det väldigt skönt att ha varmvatten, men räknas det som en grej då? Hahah, då måste jag nog säga att det är väldigt skönt att ha toalett.. Jag har vart i flera stall som inte har haft någon toalett, hahah x)
Annars så är det nog ridhuset. Det är stort, ljust, bra luft, uppvärmd läktare osv. Där har vi tom. sovit :D

Hoppträning, eller inte -.-

Det blev ingen hoppträning idag. Garp hade tappat en sko och fick vila i stället! -.-
Har inte fått tag på hovslagaren än, men jag hoppas att hon kan komma snart. Det var så surt att hon var ute i stallet och skodde en annan häst igår. Att han inte kunde tappat den dagen innan ;)
Aja, jag har ändå haft en jättetur. Detta är första skon han tappar på ett år :)

Dag 6

Det här gör jag direkt när jag kommer till stallet

Höhö, först går jag väl och hämtar nyckeln till sadelkammaren. Sen byter jag om och går ut till hagen och pussar på beeeebis! Heeh :D

Ändrade planer

Ändrade planer!
Skulle tränat dressyr imorgon, men det blir hoppning i stället. Inget avancerat, bara lite cavaletti osv :)

Garp - 11 januari

Uteritt + ridhus.
Garp kändes riktigt bra!

Dag 5

Det här finns i min ryktlåda

Hehe, jag har sjukt mycket i min ryktlåda. Men jag kan skriva några av sakerna här.
- Rotborste
- Ryktborste
- Ryktskrapa
- Två hela hovkratsar och en trasig :p
- Två piggborstar
- Pälsglans
- Typ en kam på ena sidan, och en kniv på andra :p
- Någon sår sak
- Vanlig Helosan och Helosan sol
- Häst schampo x)
+ massa ridhanskar :D

Svar på kommentar

Anonym om Ursh:
åh vilken tur att jag inte börja på den skolan iaf ;D
Svar: Jaa! Verkligen! 

Ursh

Första dagen i skolan avklarad. Ursh, jag vill verkligen inte tillbaka dit!
Alfred dalinskolan, verkligen inget jag rekomenderar.

Garp - 10 januari

Uteritt. Suuuper mysigt!

Dag 4

Hur började mitt hästintresse

Jag har nog alltid varit intresserad och "tyckt om" hästar. När jag var liten var jag väldigt allergisk mot alla pälsdjur, så det fanns inte en schans att jag skulle få börja rida. Jag har alltid varit den som stannar upp och bara tittar på de stora fridfulla djuren. Så enda sen jag var liten har jag nog tyckt om hästar. För lite över två år sen fick jag prova att skritta lite med ledare på ridskolan, efter det skrev vi upp mig i en nybörjargrupp och sen har jag bara fortsatt. Jag red endel hos olika kompisar, och efter ca. ett år träffade jag Garp. Jag har nu ridit honom i ett år, och totalt har jag ridit i 2 år och någon månad.

Dag 3

Min största rädsla

Min största rädsla är att förlora någon jag älskar. Tankarna går mest runt hur det skulle vara att förlora Garp, men jag är även rädd att förlora mina underbara vänner. Jag tänker nog mest på hur det skulle vara utan Garp för att han är så pass gammal. Jag kan inte ens tänka tanken innan tårarna rinner.  Nej, nu klarar jag inte av att skriva mer…


New phone

New phone, same number'

Enda sen min gamla gick sönder i somras har jag haft den där svarta.. Hahah, för att man överhuvudtaget skulle kunna prata i mobilen var man tvungen att ha högtalaren på. Bara det säger ju hur hel mobilen var? Ja, utsidan ska vi inte tala om.. HAHAH, ah, det var nog ganska nödvändigt med en ny mobil. Hihiih :D

Dag 2

Min första egna häst

Det här blir ett kort inlägg. Jag har inte haft någon egen häst. Garp är min första, honom äger jag inte. Höhö..


Dag 1

Presentera dig och din häst

Jag heter Elin, vilket de flesta redan visste antar jag? Jag bor i Huskvarna och går på AD (Alfred dalinskolan) i årskurs 9. Allstå ska vi snart söka till gymnasie, och jag har inte en aning! Sitter här med lite smått panik och funderar på vad jag vill, men framför allt vad mina betyg räcker till.



HAHAHA, jag bjuder på de här två bilderna. Omg...



Jag rider en helt fantastisk liten d-ponny vid namn Fredriksbergs Garp. Han är född den 10 april 1987, alltså är han nästan 24 år. Han är av rasen New forest. Garp ägs av Jonna Friman och har även blivit tävlat en del av henne. De har startat New forest sm tillsammans, mer vet jag inte. Med tidigare ägaren är han tävlat lite mer tror jag. Jag vet inte så mycket om det, bara att han har gått höga klasser i dressyr, hoppning och fälttävlan. Han är väldigt rolig att rida, det är så varierat. I ridhuset när det är dressyr är han skolad så att där är det ryttaren som bestämmer fullt ut, han ska hålla sig lugn osv. Han lyssnar väldigt bra på alla hjälper, han försöker verkligen att göra rätt! Vid hoppning är det olika från gång till gång. Vissa dagar är han lugn, väntar på ryttaren och hoppar riktigt bra. Men vissa dagar är det bara fullfart och kasta sig över första bästa hinder som gäller. Men vi jobbar på att ha bra framåt bjudning, utan att vi race’ar. När vi rider ut är han som en helt annan häst! Då är det bara race som gäller, han kan bli riktigt het och stark. Har man väl galopperat en gång så går det inte att skritta normalt sen, HAHAH. Men han gör absolut inget dumt, det enda är lite små glädjesprång. 23 år, och helt underbar!






Kass uppdatering

Uppdateringen idag har vart kass! Men det har vart något strul med blogg.se, jag har i allafall inte kommit in på min blogg. Däremot har andra bloggar uppdaterats, så jag förstår inte varför jag inte har kommit in på min?


Haha



Den här listan passade nog mig lite bättre än den andra, så jag kör på den här i stället.
Kopierad från Elin :)


Svar på kommentar

Elviira om Hissar:
Häftiga! :)) <3
Svar: Jaa, älskar dom! :D <3

Tidsinställt

Just nu sitter jag i bilen påväg till farmor och farfar, ska käka lite där osv. Så det blir väldigt dålig uppdatering idag. Men ni bloggläsare får ha en fortsatt trevlig dag :)


Garp - 6 december

Lät honom springa av sig i ridhuset lite. Jag är ju sjuk, så jag orkade inte göra något. Garp var snäll i allafall :D


Hissar

Satt och kollade runt på lite olika hemsidor och fick syn på de här superfina stigbyglarna från Lami-Cell. De skulle passa super till min dressyrsadel. Man kan få kristallerna i tre olika färger, vit, rosa och ljusblå. Priset ligger på 649 :- Helt klart en hiss från min sida, sååå fina!


Du hittar dem här


Sjuk

Jag är sjuk idag, så Garp får vila.. Ursh, stackarn! :(


Ursh

Buuuuh, känner mej inte alls bra. Har knappt någon röst kvar, hostar och har troligtvis feber. Så det blir nog att dejta kudden snart, ska bara ta en dusch först. Men ja, ni får ha det bra!

Vi taggar dressyr-pass imorgon!


Garp - 4 januari

Uteritt

Beige & Svart


Lindor från Schockemöhle. Finns här
Schabrak från Schockemöhle. Finns här
Hjälm från Charles Owen. Finns här
Stövlar från Mountain Horse. Finns här (i butiken)
Pannband från Swarovski. Finns här (i butiken)

Jag tycker att den här dressyr-outfiten är riktigt snygg! Dock tror jag inte att Garp skulle passa så bra i beige... Men fint är det!

Svar på kommentar

Elvira :)  ([email protected]) om 3 saker:
Gillar dina "3 saker som jag ska göra 2011" mycket! Braa saker! :D <3
Svar: Hiihiih, ja! <3

Garp - 3 januari

Idag red jag ut en stund först, och shiiiieeeet vilken pigg ponny! Hehe, efter att jag hade tagit en galopp så kunde han inte skritta ett enda steg.. x)
Så när vi kom tillbaka till stallet så gick jag ner till ridhuset med honom. Travade runt där tills han slappnade av. Då blev han riktigt riktigt fin!


3 saker

3 bra saker som jag kommer att minnas med glädje är:
- Att jag träffade Garp
- Praktiken hos Erica Lantz
- NYÅR!

3 sämre saker med året:
- Alla fina änglar i himlen...
- Jag och Garp har haft så sjukt mycket motgångar
- Att Nora var borta nästan en månad :'/


3 saker som jag ångrar: 
- Mina betyg, att jag inte satsade lite mer i skolan
- Att jag inte har tagit grönt kort än
- Inget jag kan komma på (?)

3 nya personer som jag träffat:
- Elvira Hempel
- Johanna Eskilsson
- Jonna Friman

3 låtar som påminner mig om året:
- Rasmus Seebach - Engel
- Bruno Mars - Just the way you are
- Eminem, Rihanna - Love the way you lie
- September- Mikrofonkåt
- Danial Adams-Ray - Gubben i lådan

3 saker som jag ska göra 2011:
- Ha riktigt jävla kul med Garp, njuta av varje minut vi får tillsammans!
- Satsa mer på skolan och få bra betyg!
- Ta både moppe-körkort & grönt kort

Garp - 2 januari

Vila <3


Dagens!


Sjukt!

En 38-åring från Falun har åtalats för vårdslöshet i trafik efter att bland annat ha kört på ett hästekipage.

Mannen ska den 23 oktober 2009 ha brustit väsentligt i omsorg och varsamhet vid en färd mellan Källviksvägen och Främby udde. Efter att ha kört avsevärt fortare än tillåtet kom han över på fel sida i en kurva, vilket resulterade i att han körde på ett hästekipage.
Mannen förnekar brott skriver Dalarna Tidningar.

Artikeln hittar ni HÄR på ridsport.

Jag vet mycket väl att det är en gammal artikel, men jag tycker att det är värt att skriva om ändå. Jag tycker det är sjukt att sånt här ska hända, jag förstår inte hur vissa människor kör bil. Har man körkort så måste man väl förstå att man inte ska kör alldeles för fort förbi en häst och ryttare. Har man tagit körkort så borde man kunna köra bil och ha lärt sig hur man kör, men icke. Jag blir så arg på sånt här, det är så respektlöst!

NYÅR 2010 ♥





Dessa två bilder tog jag för några timmar sen. Alltså dagen efter nyårsafton o:
Hehe, ja, två hyfsade bilder blev det i allafall. Dock är båda bilderna myyyyycket finare i större format.
Bilderna från nyår kommer någon annan dag, men dom kommer! :)

Ikväll..

..kommer jag att sitta bänkad framför TVn. Bloggarna är med i Fångarna på fortet.
20.00 på kanal 4.

NYÅR 2010 ♥

Ååååååh, så sjukt lyckad kväll igår! ♥
 Laddar upp med massa bilder sanare :D


Johanna :D ♥

Gott nytt år!