Garp - vila

Garp vaccinerades igår, så det blev ingen ridning för mej idag.
Han ska vila imorgon också, sen skrittas lördag & söndag. Efter det ska jag börja trava och rida lite mer, och på tisdag ska han gå som vanligt (:



Kom på..

..att jag inte har skrivit vad jag köpte på charlies stora rea!



- Jacka från Mountain Horse. Varm och jättesknön vinterjacka. Ser inte ut som på bilden, den är mycket snyggare i verkligenheten :p Ord. pris 799 :- , jag köpte den för 450 :-
- Väst från Jacson. Jättesnygg tycker jag, och jätte skön nu när det blåser, men det är för varmt att rida i vinterjacka. Ord. pris 449 :- , jag köpte den för 199 :-
- Svarta Kingsland lindor. Vet inte ord. priset, men jag köpte dom för 199 :-
- Rutiga ridbyxor. Jättefina och sitter skitbra. Ord. 499 :- , jag köpte dom för 250 :-
- Läderfett , vet inte hur mycket det kostade :p

Gick även in till hööks och köpte vinterskor. Ganska fula, men det behövs något varmt nu när snart är vinter. Jag har också hört att det ska bli en riktigt kall vinter iår igen, jag som trodde vi slapp det med tanke på förra årets hemska vinter!

Hemma..

.. därför att vi har skoljoggen i skolan och det är inte så smart med mitt knä. Har ju opererat det en gång, och det är fortfarande inte bra. Och att gå i över tre timmar kanske inte är det smartaste. Jag vill liksom inte pajja det igen, behöva operera det och sen inte kunna använda benet på ett tag. Då skippar jag hellre detta och pallrar mej iväg till skolan imorgon istället.
Men ni andra, ha det så bra idag! :)

Tar en paus

Orkar inte uppdatera bloggen längre, det händer för mycket just nu. Så jag tar en paus härifrån,  får se hur länge...

Min ponny är bäst.. (L)

Tråk

Kort om ridningen. Jonna hjälpte mej med garp idag, det gick ganska bra.
Imorgon ska vi rida ut tillsammans, får se om jag skriver ngt då.

Bilder!

Blåbärshoppning den 24 september.
Frida och Bolero, så sjuukt söta! <3




Grattis syster!

Garp skulle vila igår så då passade jag på att gå på charlies rean en liten stund, hann inte köpa ngt men ska dit snart igen. Och då jävlar ska det shoppas!
Igår kväll skulle syster hoppa blåbärshoppning på ridskolan. Hon hoppade 40 cm med en liten b-ponny som heter Bolero. Gud vad söta dom var! Jag var där med kameran och fotade, dock hur dåliga bilder som helst. Ingen skärpa någonstans -.- Men man ser ju vad det är på bilderna iaf!

Jag har ju inte sett henne rida på jätte länge, och gud vilken utveckling!
Alla som såg henne tex. i vintras (inget elakt med det) , ni skulle se henne igår! Hon har ridit i snart 2 år, en gång i veckan på ridskolan. Får se om jag kan ladda upp filmen med, om någon vill se. Hah (:
Grattis syster! <3



Grattis jonna!!

Idag åkte jag upp till stallet vid 12, red och åkte sen med jonna till ett annat stall där hon skulle rida min kompis häst. Hennes ponny har vart väldigt jobbig och så, så nu skulle jonna rida lite och se om hon kunde hjälpa till med några nya tips och idéer.
Det gick jättebra, och såg jättefint ut! (:

I bilen pratade jag med jonna om det som hänt med garp, om hon visste något osv. Hon har ju inte sett honom göra något, så på måndag ska hon hjälpa mej. Hon ska rida honom en stund och känna hur det känns. Sen ska hon hjälpa mej när jag rider. Jag hoppas att det går bra, och att jag kan få några tips.
Sen ska vi kolla hans tänder med, se om det kan vara något där.

Och grattis jonna till sm guldet!!
Jonna Friman med sin fina häst Lady Grey tog sm guld i helgen. Stort grattis! :')

Jag kan inte fatta att just jag har fått den chansen att rida hennes häst. Jonna Frimans häst!? Stå i hennes stall, bortskämd med både ridhus, ridbana, stort fält med terränghinder, upphopp och nerhopp och vattenhinder. Jag har riktigt duktiga, trevliga och snälla personer runt omkring mej. Det betyder jätte mycket att ha sånna människor runt sig, finns alltid någon att fråga. Alltid någon som vill hjälpa till. Jag har det alldeles för bra..


Svar på kommentar

Från : anonym
du har inte funderat på om han har ont nånstans?
kanske dags att få honom kollad...

Svar :
Det är klart jag har, jag är jätte orolig över honom. Jätte orolig över att jag har gjort något. Jag är så jävla rädd att det ska vara ngt allvarligt..
Imorgon ska jag prata med ägaren om detta. Om han har vart sånhär tidigare osv. Jag vet att han är fälttävlans häst och van att gå jättehårt, van att bara rejsa osv. Han kanske bara vill få ut sin energi, men visar det på helt fel sätt.. Det kan också vara att han är helt igångsatt nu efter ett halvårs vila. Jag har ju inte ridit honom när han har vart helt igång innan. Han kanske är sånhär, vad vet jag? Det är därför jag ska prata med ägaren om detta imorgon. Se om hon vet något.


Garp - 20 september

Ridningen kortfattat :
Det går inte att hålla på såhär mer..
Men i slutet gick han jättebra , men för att komma dit måste man klara början...


Garp - 19 september

Lovade ju att skriva om ridningen igår.
Jag och elvira skulle rida i ridhuset en stund. Det behövs verkligen, då jag inte kunnat jobba garp alls de senaste dagarna. Han var hur stel och hård i munnen som helst, och ville verkligen göra tvärtom mot vad jag ville. Sen till råga på allt var han hur pigg som helst. Han skrittade i fredags och vilade i lördags, så kan det gå. Men han lyssnade ändå förvånandsvärt bra. På långa tyglar gick det jätte bra, han var pigg och frammåt men han hade inte en tanke på att göra ngt. Toppen! (Y)
Sen när jag tog tyglarna och skulle börja jobba honom så börjar han hålla på. Han ställer sig hela tiden, verkligen heeela tiden. Upp och ner, upp och ner, upp och ner -.- Det var småstegringar, lufthopp och galopp på stället --> inget man trillar av för, men det går ändå inte att göra ngt. Sen börjar han hålla på ännu mer, och stegringarna blir ännu högre. En gång var jag påväg av efter två stegringar eftervarandra och sen världens lufthopp. Inte särskilt kul -.- Efter en stund kände jag att det inte kommer ge något alls att hålla på såhär, jag vet liksom inte vad jag ska göra när han stegrar. Så jag smsade tesa och bad henne komma ner till ridhuset. Hon hoppade upp, och då gjorde han ingenting. Han var fortfarande stenhård i munnen och jättestel, han vägrade böja osv. Han har ju så kort och tjock hals, så han blir sjuuukt stark och man har liksom inget att sätta emot. Han liksom låser fast sig och låtsas att han inte märker att någon sitter där uppe och verkligen försöker. Det är inte alls kul när det blir så, man har liksom inget att säga till om..

Men iaf, hon hoppade upp och red till honom. Han blev jätte mjuk och gick skitfint efter några minuter. Hon skrittade och travade honom, och han blev skitfin! Tänk om man kunde rida så bra..
Efter att hon hade hoppat av hoppade jag upp igen, redan från början böjde jag honom och fick honom att lyssna på mej. Tesa stog hela tiden i mitten och hjälpte mej, tack! <3
Efter att hon ridit honom var han jättefin, så det var nog därför han gick så bra. Men han gör ju ingenting gratis, så ngt måste jag gjort annorlunda x) . Han blev iaf väldigt fin och lyssnade toppen. Vårat högervarv har verkligen aldrig gått innan, men nu funkade det med tesas hjälp. Det kändes liksom som att allt bara släppte, dock kommer det inte gå såhär bra nästa gång om inte tesa rider innan. Men ah :D

Yes, det är nog ngt fel i den där lilla ponnyskallen x)
Garpen :*

Garp - 19 september

Jag skriver lite mer invecklat någon annan dag.
Det gick jätte dåligt i början, garp höll på att ställa sig och slänga sig hela tiden. Han har aldrig gjort så i ridhuset... En gång var jag påväg av också, inte alls kul.
Så jag frågade om tesa kunde komma ner och hjälpa mej. Hon kom snabbt som blixten ;)
Först hoppade hon upp och red lite, kände hur han var och hur man ska rida honom på bästa sätt. Sen fik jag hoppa upp och hon hjälpte mej så sjukt mkt! Mot slutet gick han jättebra, det kändes bra iaf.

Svar på kommentar

Fråga : 
Kan du skicka mer bilder på mig och pepperpot polly?, om du tog några då :D

Svar :
Jag har tyvärr inga fler än dom jag skickade. Blev inte alls många bilder den dan, och knappt några fina alls. Så ah 's
 Fortsätt med att kommentera :D :D

Uppdatering - samma tråkiga rubrik

Jag är ledsen för dålig uppdatering. Det ska bli bättring, inte bara snack denna gången. Det ska bli så med. Haha :p
Det har vart skit mycket nu de senaste dagarna. Plugg, garp och annat, så det har inte hunnits med helt enkelt. Men slut med bortförklaringar, det ska bättras!

Kan skriva lite om hur det har gått med garp det senaste. Lite mer invecklat så man förstår vad som händer osv. När jag skriver direkt efter att jag har ridit är jag bara ledsen och arg. Då blir det aldrig att man vill förklara något, bara skriva " det gick åt helvete " , samtidigt som jag vet att det är det sista bloggläsare vill höra. Så nu har jag inte skrivit om garp på några dagar, jag har ist förberett ett inlägg om de senaste veckornas händelser.

Sjuk?

Känns som att jag håller på att bli sjuk. Jätteförkyld, snurrig i huvudet, orkar ingenting, helt slö och konstig. Fyfan 's

Garp - 14 september

Red lite i ridhuset, sen ut en sväng.
Bara lite lugnt, 25 min kanske.

Var så pinsamt att vara i ridhuset, så jag gick ut efter en stund.
Ville inte skämma ut mej -.-

Garp - 13 september

Vila


Bilder

Moln + regn = urusla bilder
Var sämta tänkbara vädret att fota i, verkligen!
Men det blev några iaf, dock är inte en enda skarp :p















Häst allsvenskan!

Idag gick jag upp klockan 5.00 , karin kom och hämtade mej och vi åkte till stallet. Där red jag och karin fixade båda hästarna. Sen ca. halv 9 åkte vi med första hästen mot tenhult. Vi ställde in honom i en box där, och åkte sen tillbaka till lekeryd och hämtade nästa häst. Karin startade först rubin kl. 13.00 sen roeland kl. 14.46 sen  rubin kl. 16.21 och till sist roeland igen, kl. 18.39. Så bråttom hade vi ju absolut inte!!
Rubin var spänd osv, men det gick helt okej ändå! (:
Roeland gick jättebra i första klassen, bättre än väntat.
Då skulle hon välja häst till laget... Rubin kändes ju så spänd osv, och roeland gick toppen. Alltså blev det roeland (a). Vi åkte hem med rubin sen, han hade skav  och skulle ändå inte gå lagklassen. Så slapp han vänta till klockan 7 när vi skulle hem (y).
Karin red iaf andra programmet med roeland, och det gick sjuuukt bra!
Efter två av hakarps ryttare låg laget bra, men allt hängde på om roeland skulle sköta sig. Therese Gustavsson fick  63% och Caroline Karlsson fick 64%. Vi räknade ut att karin behövde ha något runt 60%, men allt gick skitbra och hon fick 66.77%! Vilket resulterade i att laget vann, och karin kom 2a individuellt!!
Grattis!! <3

Häst allsvenskan imorgon!

Imorgon blir det ingen uppdatering alls tror jag. Jag ska upp runt 5, åka med karin upp till stallet. Rida och fixa garp, medans karin fixar roeland och rubin inför dressyr tävlingen. Sen åker vi till tenhult, stannar där hela dagen. Karins sista start är ca. 17.00 så det blir en lång dag!
Skönt att iaf ha mitt klart när vi kommer hem! Sen ska jag nog hem och sooooova. Hahah!

Garp - 11 september

Red ut med karin och roeland idag. Garp var pigg och så, han hinner liksom inte tänka annat än att springa när han är ute med andra :p Men han höll sig i skinnet, inga ryck alls.
I slutet tog vi några varv runt "ovalen", han mjuknade och blev jättefin fram mot slutet!

Garp - 10 september

Ccccccccp.
Tänkte rida ett dressyrpass i ridhuset. Gick inte, så jag gick in efter några minuter igen.

Garp - 9 september

Idag red jag ut med elvira, det var tänkt som en lugn skritt tur barbacka. Det blev det dock inte...
Garp var helt okej i början, lyssnade lite halvt och så. Haha, hellre det än att han inte lyssnar alls x) Vi skrittade bort mot rönjane. In i skogen och klättrade lite, garp skötte sig toppen! Sen testade vi att trava och galoppera lite. Garp var ju pigg som vanligt, men annars jätte bra. Han började fjanta sig vid en gårdsplan. Låtsades vara trädd för allt osv, cpe :*
Men sen lyssnade han helt okej igen, galopperade lite till och det gick bra. Men sen när vi kom till gårdsplanen igen, fast nu från andra hållet. Då får han damp o:
Han blir "rädd" för en sten, jag tvingar fram honom. Då får han ryck och försöker sticka, och när jag försöker hålla i honom vill han resa sig. Jag sitter ju barbacka, inte så kul att sitta på en stegrande häst då... 's Sen försökte jag att vända runt honom, alltså bortåt. Så han inte får för sig att springa hem. Men det gick inte, han tog bettet och kastade sig in i en jäääävla galopp. Drar upp för backen, där får jag stopp. -.-
Elvira var också barbacka, på en stimmig rubin. Och det blir inte precis bättre av att garp sticker. Han vill ju dra efter, och rejsar upp för backen med en massa lufthopp. Men elvira får stopp, utan att flyga av...
Förlåt... <3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

L i l l a   p o n n y n . .
V a d   ä r   d e t   s o m   h ä n d e r ?

Dressyrträning!

Jag har inte tränat på ett tag, så det behövdes ett rejält dressyrpass!
Det gick sådär, vårat högervarv funkar verkligen inte... Men vi jobbar på't!
Fortsatte att jobba på öppnorna, mycket volter och sånt. Mot slutet gick han riktigt fint, dock var jag heeelt slut. Haha, men det får man ta! :D


Dåligt bloggande (n)

Förlåt för dåligt bloggande!
Jag har bara inte haft tid, lust eller ork till att skriva något. Jag vet heller inte vad ni vill läsa om, så ni får ju gärna tipsa med något. Hissar och dissar, musik, kläder, träningar, ridning, eller det kanske är för mycket ridning? Men alla är för fega för att kommentera ändå, hahahah!

Liseberg

Det blev ingen uppdatering alls igår, jag var på liseberg hela dagen. Kom hem sent, och duschade efter det. Så datan hanns helt enkelt inte med. Så blir det ibland!



Garp - 5 september

Jag red en liten stund på ridbanan, bara så han fick springa av sig. Garp var skitpigg och ville öka hela tiden ^^, så söt!


Garp - 4 september

Garp fick vila, så jag åkte bara upp en snabbis. Jag mockade, skötte om hans sår, borstade och fixade honom. Sen stog jag bara och myste med honom... Älskade ponny!


Snabb update innan jag drar igen!

Idag ska jag först iväg en stund till sommmarstugan. Datan är med, dock har jag inget internet... >.<
Så blir nog ingen mer uppdatering förrens ikväll.
Jag rider barbacka idag med, garp har fått ett sår på magen. Så jag ska se om det kan bli bättre av det, jag vet dock inte vad det kommer ifrån x)
Det kom under en hoppträning förra veckan, men jag vet inte hur. Jag hade sporrar, så jag var livrädd att jag hade typ vart för hård med dom osv. När vi hittade såret var vi i stallet och jag hade precis tagit av alla saker. Men vi satte på sadeln igen, och jag satte upp för att se om det var något jag hade gjort. Men det var liksom på insidan av min vad. Där är schapsen helt släta, alltså kan det inte vara dragkejan heller. Sporren sitter mycket längre ner, så den är det inte heller. Och jag kan inte minnas att vi har slagit i något. Ingen har lyckats komma på vad det är än, och det lär vi ju inte göra heller. Men om någon har något förslag så får ni gärna säga till!
Så nu ska jag smörja såret, och rida barbacka ett tag för att se om det blir bättre. Vi får hoppas på det bästa!


Garp - 3 september

Jag red en sväng barbacka i ridhuset, bara lite lugnt sådär. Det gick jättebra! Efter det skrittade jag ut en sväng, ca. 30 min. Garp var toppen och jag är skitnöjd! (:


Garp - 2 september

Vi red ut med elvira och rubin. Garp var dock väldigt pigg, och jag satt barbacka. Så jag var påväg av där några gånger x). Men det var jätte mysigt, och gick jättebra! (:


Garp - 1 september

Jag hade tänkt rida ut med elvira idag, lite lugnt och så. Men sen kommer det fram att jag har tagit fel på dagarna, så det är imorgon hon ska rida rubin. Fail!!
Så det blev ett dressyrpass i ridhuset istället. Så sjukt lyckat! <3

Jag red fram ordentligt, han mjuknade i både kroppen och munnen. Han blev riktigt mjuk och fin!
I skritten jobbade jag mycket med volter, öppnor, slutor. Övergick sen till trav och gjorde samma sak. Sen galopperade jag, lät honom rejsa ett varv. Fångade sen upp honom och började jobba med en massa volter, för att få honom ställd och mjuk i munnen. Sen en skrittpaus, och sen började jag jobba honom i galopp igen. La till lite galopp ombyten med. Red i åttvolter tills bytena satt, sen testade jag att rida i serpentiner. Det gick jättebra!
Det blev ett riktigt dressyrpass, det behövde vi verkligen!
Det känns som att det börjar vända nu, att det går frammåt igen!


Älskade ponny, du är underbar.
Du är allt för mej, jag klarar mej inte utan dej. <3


Uppdatering

Ska snart göra mej iordning och gå till skolan. En lugn dag idag, bara 4 lektioner. Men ändå, AD liksom.. -.-

Idag kanske jag rider ut med elvira, får se om hon orkar vänta ;)
Bara för att dom slutar 12.15 och vi 15.10 o:
Uppdaterar mer sen.