Svar på kommentar

Elvira :)  ([email protected]) om Min favoritbild:
jag håller med dig! Den är mysig! <3
Svar: Eeeeeelvira bby :* <3

Svar på kommentar

Sofia  ([email protected]) om I'm back!!:
Har du egen häst? :)

Svar: Nej, det är inte jag som äger honom. Jag tar hand om honom 7 dagar i veckan, så det känns som att ha häst. Dock har jag det mycket bättre, ägarna bor på gården! :)
Jonna Friman är det som äger honom. Hon var i globen och vann "morgondagens stjärna" i fälttävlan, hon var också med i EM i Tjeckien (?) för young riders för några månader sedan. Kanske säger dig lite mer? :)
Tack för kommentaren!

Min favoritbild

Många kanske tycker att bilden ser tråkig ut. Bilden är tagen en grymt tråkig och livlös dag, vilket syns på bilden.
Det är knappt några färger i bilden, ingen bra fokus, inget speciellt liksom. 
Men för mej är den underbar. Den förmedlar så mycket känsla! 
Sån här är Garp när han har bra dagar. Han är vaken och har verkligen glimten i ögat.
Det är det här jag ser framför mig när jag tänker på honom. En pigg och glad 23åring, han lever livet! 
Fredriksbergs Garp, min ängel! <3


Garp - 30 novemer

Ponnybus var helt underbar idag!
Eftersom att jag inte har kunnat rida ut det sista, så har jag fått variera ridhus arbetet så mycket som går. Idag åkte jag upp mitt på dan, jag var ensam i stallet och ridhuset. Så jag tog chansen att släppa honom i ridhuset och bara låta honom göra vad han vill. Låta honom bestämma allt. Och det var uppskattat kan jag lova!
Första gången jag sett honom göra sånna jääävla bocksprång! Man såg verkligen hur det lös i ögonen på honom, hur lycklig han var... :')
Först lät jag honom springa av sig. Jag väntade tills han var klar, tills han inte ville springa mer. Då testade jag lite olika övningar för att få honom att ha fokus på mej. Det gick jättebra! Efter några försök så kunde jag kalla in honom i både skritt och trav. Det var första gången vi tränade på sånt!
Sen tränade vi på bakdelsvändningar och sidvärtsrörelser från marken. Han förstod inte riktigt bakdelsvändningarna, men efter övning så satt det också! Det finns mycket mer att jobba med, men det kändes så kul att det funkade idag!
Jag var lycklig, lyckligare än jag vart på väääldigt länge!



I'm back!!

Efter en veckas uppehåll ska jag börja blogga igen. Kände att jag höll på att tappa inspirationen och blogglusten. Men nu är jag tillbaka, med massor av nya idéer!
Hade tänkt att börja med lite mer invecklade texter efter några ridpass. Vi får se hur ofta det blir, kan bli en gång i månaden, eller flera gånger i veckan. Vi får se hur det blir! Det jag tänkte skriva om är; vad jag ville få ut av ridpasset, vad jag gjorde för att uppnå det, varför jag gjorde det och framförallt; hur blev resultatet? Tänke också börja med hissar och dissar, utrustning och massor av bilder! Låter det bra? Det tycker jag i allafall! :)


Svar på kommentar

Ninnie :) om Älskade ponny...:

Bara genom att titta på bilderna ser man hur välmående han är och hur fint du rider honom. Ta inte åt dig av vad andra säger, räta på ryggen istället. För du är duktig och din ponny är superfin :)

Svar : Åååååh! <3
Alla har motgångar, men jag tror inte att vi klarar oss ut ur det här. Älskade ponny! :’/


Elvira :)  ([email protected]) om (L):
Älskling <33


Svar: Du är underbar, älskling! :*


ida' om (L):
elin? <3

Svar: <3


Älskade ponny...

Älskade ponny...
Jag är så ledsen över det som hänt! Jag vet att jag inte klarar av något. Jag är ingen duktig ryttare, jag kan inte ta hand om dej bra, jag klarar inget av det där. Det jag kan ge dej är kärlek...
Men det räcker inte. Inte för att du ska må bra. Nu har jag insett det, det går inte längre. Du behöver en så mycket duktigare ryttare än mej, du behöver någon som klarar av att ta hand om dej. Allt det jag inte klarar av.

Din ord sårar mer än du tror.
De är inte bara ord längre.



!!!

Sista dagen innan skolan, FAAAAAN!!

Plugg

Har precis vaknat och ska snart dra mej upp till stallet. Det troligtvis uteritt med Tesa idag, svinkul! :D

Sen är det plugg som gäller! Jag hade utvecklingssamtal i fredags, där jag fick reda på att jag har massor av inlämningsuppgifter kvar att lämna in för att jag ska kunna få något betyg. Men hittils känns det bra, inte alltför mycket kvar att göra. Men ja, min eftermiddag kommer nog gå till att plugga, kul att se fram emot! -.-

Garp - 20 november

Blev ett lugnt pass i ridhuset. Har testat en kompis Nova bett ett par gånger, gjorde även det idag. Gick inte så bra, han kändes väldigt hård i vänstersidan. Något att jobba med! :)


Garp - 19 november

Vila <3


Kopior i hästvärlden

Som nog alla redan vet finns det väldigt många som försöker göra sin produkter så lika de "lite dyrare märkessakerna" som möjligt. Här kommer några exempel:




Tretorn Advance - 2999 :- 
Horzes "kopia" - 2090 :-


Lamicell - ?????
Hööks "kopia" - 279 :-
Horzes "kopia" - 299 :-

(L)




You're all I want, You're all I need
You're everything, everything

jag är så rädd. så rädd, så rädd...

Garp - 16 november

Ett väldigt lyckat dressyrpass i ridhuset blev det! Älskade ponnyn :*


Garp - 15 november

Vi red ut tillsammans med Nora och Money. Blev en sväng till Rönjane och tillbaka, i mörkret. Garp har ju vart väldigt jobbig att rida ut på, men det gick jättebra. Garp lyssnade jättebra och var heeeelt underbar!


Kan ju börja med..

..att tala om varför jag inte har uppdaterat de senaste 3 (?) dagarna.
Jag har haft praktik hos Erica Lantz nu i nästan 2 veckor. Man får verkligen jobba, och när jag är klar där är det bara att ta bussen direkt till Garp. Sen har jag kommit hem vid ca. 10 på kvällen, heeeelt slut! Så lägger jag mej i soffan och glor lite på tv, och helt plötsligt så har jag somnat. Jag har sovit i soffan 3 nätter i rad nu... Hahaha!

Men nu när jag är vaken så kan jag ju passa på att ladda upp en massa inlägg!


Mäster-uppdaterarN ??

Som ni antagligen märkt så har jag inte vart så aktiv här på bloggen under några dagar. Helgen har spenderats på annat håll, ex. med Nora. Stallet har tagit upp nästan all min tid också. Mysigt!
Tänkte slänga ihop lite inlägg om ridningen de senaste dagarna och lite annat roligt så som bilder osv. Så håll utkik!


Praktik hos Erica Lantz

Jag har inte skrivit om praktiken något, det har jag valt att inte göra eftersom att jag inte har vetat hur jag ska göra i fortsättningen. Men jag har gjort mitt val, och jag är jättenöjd! Min prao är toppen!

Dag 1:
Vi gick igenom allt som ska göras på en dag, bla. mockning, putsning, mat för hela dagen, täcken, in och ut med hästar, longering & ridning. Ja, allt man kan tänka sig.
Jag red en häst som heter Irma, ett fux sto. För min del gick ridning åt helvete. Nästan första gången jag rider storhäst, och med min storlek är det inte så lätt. Man känner sig så liten, det går liksom inte att göra något! Så det gick inte alls bra..

Dag 2:
Var hemma.. Tankarna snurrade, jag visste varken ut eller in.

Dag 3:
Vi fick göra alla "sysslor" mer för oss själva, alltså lära oss att klara ut olika saker på egen hand. Erica och Emma fanns alltid tillgängliga, så det var bara att fråga om det var något. Vi fixade endel, men frågade mycket osv. Det vi fick göra var; Hö & mat, mockning, putsning, släppa in och ut hästar, rida mm. Vi fick även passa tider och reda ut olika saker. Alltså komma närmare och närmare att klara sig själv.
Jag red en annan häst, alltså inte samma som i måndags. Jag red en äldre häst som heter Carisma. Det gick sådär, bättre än gårdagen men långt ifrån bra. Men ja, helt okej för att vara första gången jag rider henne, storhäst och ja :)

Dag 4:
Idag har dagen varit toppen! Vi klarade det mesta själva, fixade stallet själva på morgonen osv. Felicia red Bonny, Elin red Irma, och jag fick lilla ponnyn Jack.
Hilin Jack The Lad är Ericas lilla b-ponny hingst. Suuupersöt, med en sån utstrålning! Lätt att hantera, stötte inte på några problem alls. Han är väldigt hingstig i sättet, men vafan liksom? Inte så konstigt kanske ^^,
Ridningen gick kanon! Jack var super fin och lyssnade toppen!
Hahaha, jag är helt kär i ponnyn! Finns ingen sötare b-ponny.. (L)

Imorgon ska jag försöka få med mej kameran. Så kanske det blir lite bilder på hästarna. Det blir lättare för er att veta vilka hästar som vi rider och pratar om. Hoppas det uppskattas! :)
Men som sagt, vi får se om jag får med mej den, och om det blir några bra bilder. Men vi får hoppas på det bästa! :D

Garp - 11 november

Red ett pass i ridhuset, inget seriöst alls. Bara för att ha kul liksom :). Det stog även några små hinder framme, hoppade lite osv. Inget speciellt helt enkelt.
Hahah, min ponny är bäst :*



Garp - 9 november

´Vad ska man säga.. Allt går upp och ner, precis som idag. Jag red ut i snöstorm, hade täcke och tjock jacka. Suuuupermysigt!
Dock var inte Garp på bästa humör.. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Jag tänkte att han skulle vara riktigt pigg och vilja springa i snön. Men han var mer tittag, om man säger så. Han var ganska pigg, men mest rädd för allt och alla. Flög rakt upp i luften för ingenting. kunde inte gå raktfram, utan vi vinglade fram på vägen. Allt kändes helt konstigt...
Jag försökte ta en väg som jag inte trodde skulle ara så hal, men jag hade helt fel. Vi halkade runt hela ridturen. På en väg i skogen gick det att trava, men annars var det mest skritt som gällde. Det passar oss inte alls, eftersom att Garp hinner tänka på allt annat. Hinner hitta saker att vara rädd för, och hitta på en massa annat bus. Så det blev endel lufthopp och annat ^^, höll på att åka av där några gånger. Men lyckades kravla mej upp i sadeln igen, och tur var väl det!
Garp som aldrig har vart rädd för bilar, var det idag. Det kom en vanlig bil, och helt plötsligt var vi nere på ett fält. När vi var ca. 30 meter från vägen kom det en buss, Garp flög rakt upp i luften och halkade på isen. Lilla ponnyn :( <3
Det blev inte mycket till ridpass, så när vi kom tillbaka gick jag ner till ridhuset och red lite. Travade och galopperade honom i lång och låg form. Försökte bara att få honom lugn och ha fokus på mej utan att jag ska behöva göra mycket hjälper och tvinga honom att lyssna och göra som jag vill. Nu känns det som att det håller på att vända för oss, han lyssnar på mej och jag har lärt mej hur jag ska göra. Det känns toppen! :)
Så ja, det gick både jätte bra och dåligt idag, men det kan inte gå bra jämt!


Svar på kommentar

:) om Uppdatering:
Känner du nån som heter Sophie/Sofie?
 
 Svar: Det beror på vem Sofie du menar. Efternamn? :)

Uppdatering

Jag är ledsen, men det kommer nog att vara sån här dålig uppdatering nu ett tag. Jag och Elin Johansson praktiserar hos Erica Lantz i 2 veckor.

Svar på kommentar

nora christiansson om Money Money Money:
Du är så snäll elin! <3
du rider han superbra! ;D :*

 Svar: Noooora snuttan <3
 Hahah, elr inte o:
 Men jag rider honom gärna igen någon dag om jag får :) <3

Grattis!

Igår fyllde Elin 'syster' Johansson 15 år!
Som överraskning åkte jag, Nora, Johanna, Ellen, Elin och Sofie till Boda Borg! Sen på natten sov älskade Elin här, supermysigt :*
Dagen var helt underbar, med alla underbara vänner! <3

Money Money Money

I fredags red jag Noras ponnyn Money lite. Nora red lite först, så hoppade jag upp sen. Han var pigg och frammåt, lyssnade superbra! Jag har inte ridit honom sen i vintras, och guuud vilken skillnad! Nu är han ju faktist som en helt normal häst, vilket jag inte trodde var möjligt i vintras (ta inte illa upp nora ;). Hon har gjort ett helt fantastiskt jobb med honom!
Jag ska rida honom några mer gånger så att han blir van vid att olika ryttare ska rida honom, eftersom att han är till salu.

Garp - 5 november

Red ett pass i ridhuset p.g.a vädret, när vi kom upp till stallet var det kolsvart. Jag red en stund, sen hoppade nora upp och red en stund. Gick inte så bra, kan inte riktigt sätta ord på vad det var som inte funkade... Han var hård i munnen, men det blev bättre frammåt slutet, han slappnade av mer frammåt slutet, allt blev bättre i slutet. Men ja, det kändes inte alls bra..


Rubriiiik?

Har inte haft tid till att blogga nu det senaste. Red Garp och Money i Fredags, Nora sov här. I lördags var jag och några helt underbara vänner på Boda Borg och firade Elin. Älskling fyllde 15 år igår, G R A T T I S ! (L)
Det kommer inlägg om allt snart. Hahhahha, vilket knäppt inlägg det blev... Hahahhahaha!

Snabbisss

Hinner bara skriva lite kort, jag måste göra mej iordning innan Nora kommer och hämtar mej så hänger jag med upp till hennes stall.
Sen hänger hon med upp till garp, så rider jag lite i ridhuset.

Rakad

"Alla ni som trodde att jag hade en isabellefärgad ponny, släng er i väggen! Jag har en skimmel!"
Eller ja, grå iaf..

Urusla bilder, man man ser iaf vad det är på dom.









Svar på kommentar

Elvira :)  om Hemma igen:
Baaabe! Det har varit ett otroligt bra dygn med dig! Det måste göras om! "Åhh det finns knivar!" hahaha fan vad störd du är! <33
          svar : Gumman, du är bäst! (L)
          Lätt att vi ska! :D
          Men vafan x) Hahahahahhahah <33

ida :)
om Fotografering:
jättefina bilder! <3
 svar: tack ! :) <3

Garp - 3 november

Hade tänkt att rida ut, galoppera en sväng. Men olyckligtvis var det riktigt dåligt väder, det blåste, regnade och haglade! Kände inte att rida ut då, och särskilt inte nu när garp är extra knäpp, då han alltid har daaaaamp när det är sånt väder. Så det fick blir en sväng i ridhuset istället. Red inget ansträngande alls, bara rullade runt i lång och låg form. Det gick skiiiitbra och garp slappnade av och jobbade på super!
Älskade ponnyn :*

Hopp-träning!

Hopp-tränade för jonna idag! Gick skitbra :'DD
När jag red fram kände jag direkt vilket humör han var på - pigg och glad, men ändå känslig i munnen och har viljan att göra rätt. Det kändes jättebra!
Jag jobbade honom låg och försökte få honom att slappna av. Han blir lätt uppstressad och stark, så jag ska försöka att jobba honom så inför varje ridpass. Få honom att ha fokus på mej och inte hindrena som står där, eller galoppsträckan vi har framför oss. Genom att jag släpper efter på tygeln och rider honom i lägre form blir han inte sådär hård i munnen. Så jag hoppas att det ska funka!

Sen hoppade vi fram på några hinder, och hoppade sen en bana på några hinder.
Allt flöt på bra, och garp var suuuuper!
(Bilden är bara slarvigt gjord, inga hinder korsar varandra i verkligenheten. Liksom, det är lättare att ta sig fram till hindrena osv. Det syns inte så bra på bilden. Hah')

1. Vanligt hinder på ca. 70 cm.
2. Högersväng, runt kombinationen och sen svänga direkt efter den så man hinner få en rak linje till 2an.
3&4. Vänstersväng till kombinationen.
5. Runt alltihop i en vänstersväng till vattenmattan.
6&7. Högersväng till kombinationen.
8. Runt alltihop till en galoppbom, byt galopp.



Hemma igen

Hemma igen efter en underbar natt i stallet tillsammans med finaste elvira. Vi sov i jonnas gamla lägenhet, den är i samma hus som ridhuset. Det var så sjukt mysigt :*
Skämde ut oss som fan gjorde vi me. Hahahahah! Älskliiing <3


Imorgon

..är jag i stallet hela dagen, så blir ingen mer uppdatering alls. Jag och elvira sover i stallet, så jag kommer hem på torsdag igen. Då är det hoppträning, skriver om det då.
Aja , pusss





Skills ?

Känner mej lite skillad här va, 9onde inlägget idag ! o:
Igår var det väl typ 5, är på riktigt blogghumör just nu, så ja, njut! :D

Ny design!

Som några redan sett så har jag en helt ny design! Jag är jättenöjd med den och hoppas att jag ska ha den ett bra tag framöver ;)
Ah, hade bara det och säga. Pussssss '

Hiss



Jag vill hissa alla glada och trevliga busschaufförer!
Jag åker alltid buss till och från stallet, så jag har träffat på en hel del olika chaufförer. Igår och idag var det samma, en skittrevlig kille som satt och pratade och skämtade hela vägen. Igår var det jag, 2 tanter och chauffören som satt och babblade hela vägen till lekeryd. Och idag var det bara jag och busschauffören. Det är inte kul att åka buss, men när det är en bra chaufför så blir allt mycket bättre!
Vissa chaufförer sitter bara där och muttrar för sig själva om hur tråkigt allting är. Dom säger inte att ord, bara sitter där och blänger. Som sagt, en stor hiss till trevliga busschaufförer! :)


Dressyrträning

Idag dressyr-tränade jag för jonna, gick bra på ett sätt och dåligt på ett..
Det har ju inte gått alls bra nu på ett tag, typ 2 månader. Så jag har inga förväntningar nu, låter det gå som det går. Men idag var jag faktist taggad för träning, som jag inte har vart på lääänge!
I början red jag fram som jag brukar, och då fick jonna också se hur garp beter sig och vad vi behöver hjälp med. Han var ganska hård i munnen och ville inte följa med i rörelserna jag gjorde, han ville inte böja sig alls.
Då testade vi ett helt nytt sätt att rida. Försökte att ställa honom utåt för att han ska ta stöd på yttertygeln, sen nästan lös innertygel. Och sen försöka få honom lång och låg i formen, vilket inte är helt lätt med den hästen kan man säga! Efter mycket jobb i alla gångarter så slappnade han av och kunde sänka huvudet. Då gick han perfekt! Blev mycket bättre i munnen, ställde och böjde jättebra och allt funkade perfekt! :'D
Utifrån det kan man börja jobba honom mer genom hela kroppen --> bättre och ärlig form och han trampar under sig mycket bättre. Så nu vet jag hur jag ska rida mina dressyrpass på bästa sätt!

Svar på kommentar

Nora såklart ;D om Fotografering:
Skitfina bilder masteer! ;D <3
 
 svar : Tack sötnos :* <3

Fotografering

Hinner inte lägga upp bilderna än, ska till stallet och dressyr-träna snart. Men ni kan få några smakprov iaf! :D


Stella. Född 09, suuuupersöt :*



Sunna (?). Född 08, in/tillridning :*






Heaven. Född 07, till salu :)



Min fina ponnybus :*

Fotografering

Börjar med dom här bilderna :)
Allt är taget i garps hage.










Svar på kommentar

Emelie om :'D:
Varsegod underbara vän :'D<3

svar : :'DD <3

Härligttt

Härligt med lov. Dock inte om man har en syster som ska upp tidigt och snackar i telefon, skitkul att bli väckt vid åtta typ! -.-
Så nu har jag suttit och redigerat en massa bilder i photoshop, dom kommer upp snart.

Åker upp till stallet vid tolv typ, ska dressyrträna för jonna idag! :)

Tro det eller ej..

..men jag har faktist städat mitt rum idag! Hittade massa saker som jag inte hade en aning om att jag hade. Hittade 4 busskort, tavelramar, en spegel mm o: Jag har möblerat om också, fast det var ett tag sen. Men ändå :D. Nu är det bara att hämta ut några bilder som jag ska sätta in i ramarna och få upp det på väggen, sen är jag nöjd! :)

Jag har faktist tänkt på att exakt alla lov har sett ut ungefär såhär :
- Sover till typ 12.
- Sitter vid datan några timmar.
- Åker till stallet
- Sitter några timmar till vid datan.
- Sen går jag och lägger mej någon gång på natten.

Och helt plötsligt är lovet slut och man ska tillbaka till skolan!
Man får ingenting gjort alls. Så nu har jag faktist tänkt göra något vettigt av detta lovet. Jag ska städa mitt rum (som jag nu har avklarat), skriva klart alla uppgifter till skolan, och plugga till moppeprovet. Det är faktist nu man har chansen att hinna lägga ner lite tid på sånt. Så ska jag försöka att inte sitta lika mycket vid datan heller. Vi får se hur länge det håller, men man kan ju hoppas! :D


:'D

Emelie gjorde precis en bild till mej, tack!! :'D
Skitfin! <3




My everything'

Du är allt jag behöver :*


Garp - 1 november

Idag red jag ut barbacka och bara myste med honom i skogen. Bara sitta där med lite halvlånga tyglar och låta honom köra på i sitt tempo. Så mysigt! <3
Jag gjorde också några skänkelvikningar i skritt, trav och galopp. Tränade också på att flytta framdel och bakdel, gick jättebra!
Ä-ä-ä-älskade ponnyn (L)

Svar på kommentar

Elvira om Garp:
gumman! onsdag-torsdag kommer bli bääst! Jag & rubin vill följa med & galoppa på onsdag! (A) <33
 
 svar : Jaa!! :'D <3
 Gött! :) 
 Det blir bäst älskling! <3